Spas za ”selo” ili kako Virovitičko-podravska županija i VIDRA pomažu poljoprivrednicima

Sjajne vijesti stigle su za poljoprivrednike s područja Virovitičko-podravske županije, jer je njima 52-ici izdana privremena odluka o raspodjeli sredstava koja se kreće od 150.000,00 do čak 16.000.000,00 kuna. Ukupna vrijednost je 64 milijuna kuna, a sve projekte pripremila je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, čime se još jednom pokazala velika briga, kako VIDRA, tako i Virovitičko-podravske županije za poljoprivredne proizvođače s ovog područja, jer odobrena sredstva, predstavljat će ”spas za selo”.

Naime, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Rang listu projekata kojima su izdane privremene odluke o raspodjeli sredstava, nakon prvoga natječaja za provedbu mjere 04 Programa ruralnog RH za razdoblje 2014. – 2020., podmjera 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva«, provedba operacije 4.1.1. »Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava« i na njima su 52 projekta koje je pripremila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Sredstva se privremeno raspodjeljuju jer se ne mogu financirati svi projekti u okviru dostupnih financijskih sredstava. Na Rang listi nalazi se ukupno 940 projekata s brojem ostvarenih bodova i vremenom podnošenja zahtjeva za potporu (datum, sat, minute, sekunde), a crta na Rang listi zaustavljena je na 241-om projektu koji se može financirati u operaciji 4.1.1. Rang listu možete preuzeti ovdje: http://www.apprrr.hr/izdane-odluke-za-mjeru-4-1621.aspx

Nakon isteka žalbenog roka, Agencija će izdati i konačne odluke o dodjeli sredstva u sklopu Operacije 4.1.1. »Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava«.

(www.ravidra, Izvor: www.apprrr.hr; foto: Arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content