U Virovitici obilježena 26. obljetnica “Prvog hrvatskog redarstvenika”

ovodom 26. godišnjice „Prvog hrvatskog redarstvenika”, Udruga Prvi hrvatski redarstvenik virovitičko-podravske županije organizirala je u prostoriji stalnog postava iz Domovinskog rata u Gradskom muzeju u Virovitici prigodnu svečanost na kojoj je osim članova udruge, predstavnika drugih braniteljskih udruga i ostalih gostiju, nazočio i predsjednik Županijske skupštine Mato Bubaš i gradonačelnik Ivica Kirin.

Predsjednik Udruge “Prvi hrvatski redarstvenik” Virovitičko-podravske županije Ivan Stubičar prisjetio je tom prilikom nazočne na 5. kolovoza 1990. godine kada su se na prostoru današnje Policijske akademije u Zagrebu postrojile 2 bojne u sedam satnija s ukupno 1800 dobrovoljaca iz cijele Hrvatske, ali i dijaspore, čineći prvu oružanu postrojbu u Hrvatskoj.

Pod parolom “Da se ne zaboravi”, udruga “Prvi hrvatski redarstvenik” inicirala je izradu spomen ploče na kojoj su ispisana imena i prezimena svih 42 pripadnika prve oružane postrojbe u Domovinskom ratu, “Prvog hrvatskog redarstvenika”, iz bivše općine Virovitica koju je na ovoj svečanosti postavio na zid stalnog postava iz Domovinskog rata predsjednik Ivan Stubičar. (www.icv.hr; bs)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content