25. obljetnica oslobađanja karaule u Novom Gradcu

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Klub Brezovica u suradnji s Općinom Gradinom 17. rujna obilježio je 25. obljetnicu oslobađanja karaule u Novom Gradcu.
Svečanost je počela odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima na spomen-obilježju na groblju u Gradini, a nastavila se obilaskom karaule u Novom Gradcu gdje je održana i prigodna svečanost.

O akciji oslobađanja karaule nazočnima je govorio nekadašnji zapovjednik Drago Ljulj, a sve nazočne branitelje, predstavnike braniteljskih udruga i ostale nazočne među kojima je bio i načelnik općine Suhopolje Marijan Brlek, te zamjenik načelnika općine Gradina Marko Ajček, tom prigodom pozdravio je u ime organizatora Marin Viljevac, presjednik UDVDR klub Brezovica, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Virovitica Serfet Ciriković, te u ime obnašateljice župana Virovitičko-podravske županije, županijski vijećnik, ujedno i dopredsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Zdenko Blažičević koji je i ovaj put pozvao sve branitelje i članove braniteljskih udruga na jedinstvo s osnovnim ciljem čuvanja digniteta Domovinskog rata i svih onih koji su u njemu sudjelovali. (www.icv.hr; bs)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content