Marinu Bloudeku 800 kuna mjesečno za potrebe sufinanciranja troškova opreme i prijevoza pri odlasku na sportska natjecanja

Nakon što mu je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice dodijeljena Zahvalnica za iznimna ostvarenja u atletici, Grad Virovitica je najboljem virovitičkom atletičaru Marinu Bloudeku odobrio sufinanciranje troškova opreme i prijevoza pri odlascima na sportska natjecanja u iznosu od 800 kuna mjesečno.

Marino je atletičar koji ostvaruje vrhunske rezultate na natjecanjima te je sukladno pravilniku HOO-a svrstan u 3. kategoriju sportaša. Učenik je 3. razreda Matematičke gimnazije u Virovitici te je i za svoju školu istrčao odlične rezultate. Posljednji takav je i osvajanje drugog mjesta u utrci na 800 metara na Hanžekovićevom memorijalu i to s osobnim rekordom 1:50.40, što je s obzirom na njegovih 17 godina svjetski vrijedan rezultat.

Gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je da će se Marinu novčana pomoć isplaćivati od 1. rujna 2016. do 30. lipnja 2017. godine, a Grad će ga podržavati i pomagati mu koliko god to bude bilo moguće u njegovoj budućoj atletskoj karijeri. Osim toga, gradonačelnik je izrazio i želju da mu Grad jednoga dana organizira doček kada postane europski ili svjetski prvak ili daj Bože, osvajač olimpijske medalje. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content