Susret Kukujevčana u Milanovcu

U Milanovcu je u organizaciji Zavičajne udruge „Kukujevci“ , održan susret Kukujevačana koji su se zbog rata morali iseliti iz svoga rodnoga mjesta. Cilj rada ove udruge je očuvanje zajednice i kulture svih protjeranih Kukujevčana Hrvatske. Svake dvije godine okupimo se ovako kao danas ovdje u Milanovcu, u drugom gradu u Hrvatskoj. Najčešće su to gradovi u Virovitičko-podravskoj županiji i Osječko baranjskoj, gdje živi više od 80% protjeranih Kukujevčana u Republici Hrvatskoj – kazao nam je predsjednik udruge Milan Cindrić.
Susret je započeo nogometnom utakmicom u kojoj su snage odmjerili Ženska nogometna momčad regije Osijek te Veterani FK Fruškogorac Kukujevci. U napetoj utakmici između ova dva kluba, „deblji kraj“ izvukla je ženska ekipa pobijedivši veterane sa čak 9:2.
Nakon završetka ove prijateljske utakmice, članovi Zavičajne udruge položili su vijenac i zapalili svijeću pokraj spomen obilježja poginulim braniteljima u Milanovcu. Nakon odavanja počasti, nazočni su se uputili u župnu crkvu u Milanovcu, gdje je i služena sv. Misa, koju je predvodio kukujevački župnik vlč. Nikica Bošnjaković. Druženje je zatim nastavljeno u Mjesnom domu u Milanovcu, gdje je održan i svečani dio ovoga druženja, na kojemu su se uz predsjednika domaćina Milana Cindrića okupljenima obratili i predsjednica istoimene udruge iz Višnjevca Tatjana Rigo te Viktor Ivančić ispred zajednice protjeranih Srijema, Bačke i Banata. Na susretu je bio nazočan i viroviticki gradonačelnik Ivica Kirin sa suprugom Sanjom, te njegova zamjenica Željka Grahovac. Tom prigodom članica Zavičajne udruge “Kukujevci” Smilja Betlemović gradonačelniku je uručila i prigodan poklon u ime udurge. U svečanom dijelu druženja nastupila je KUU Suhopolje s nekoliko prigodnih plesova koje su svojom svirkom popratili Suhopoljski tamburaši. Predsjednik Cindrić je u svom govoru između ostaloga podsjetio nazočne o tome kako je Virovitica bila prvi grad u kojemu su nakon što su protjerani mogli naći smještaj i dobiti sve potrebne dozvole, te je zahvalio sponzorima i svima koji su pomogli u organizaciji ovoga druženja. Druženje je nastavljeno uz večeru te uz svirku Suhopoljskih tamburaša.

(www.icv.hr, bb, Foto: Božidar Biondić )

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content