Uspješno priveden kraju EU projekt Visoke škole Virovitica

VŠMTI – jedna od četiri institucije u RH koja je uvela BCM sustav upravljanja kontinuitetom poslovanja s aspekta visokog obrazovanja

U Visokoj školi Virovitica održana je završna konferencija u sklopu projekta “Usvajanje principa Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u stručnim studijskim programima poduzetništva”. Projekt je vrijedan 3,3 milijuna kuna, financiran je iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program “Razvoj ljudskih potencijala” 2007-2013, a iznos bespovratnih EU sredstava je 3,1 milijun kuna. Partneri na projektu su: Veleučilište VERN, Ekonomski fakultet u Osijeku, Veleučilište u Rijeci, Visoka škola Nikola Šubić Zrinski te Hrvatska udruga poslodavaca.

Prisutne je u uvodnom dijelu pozdravila u ime nositelja projekta dekanica Visoke škole Virovitica Vesna Bedeković. Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak potom je čestitala na uspješnoj provedbi uz želju da takvih projekata u budućnosti bude što više jer u našem je kraju iznimno važan razvoj poduzetništva kako bismo postigli zacrtane ciljeve, a to je, prije svega, gospodarski rast. Konferenciji su prisustvovali, između ostalih i ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Igor Andrović, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica te predstavnici partnera na projektu.
Ciljna skupina projekta bilo je 650 studenata, 25 nastavnika i 100 poslodavaca.

– Cilj je bio unaprjeđenje četiri postojeća stručna studijska programa poduzetništva te izrada novog diplomskog stručnog studija, koji su zajedno izradili Ekonomski fakultet u Osijeku i Visoka škola Virovitica. Također, izrađen je jedan standard zanimanja te pet cjelovitih standarda kvalifikacija, dva udžbenika te je uveden e-lerning sustav u svim partnerskim institucijama. Ekonomski fakultet u Osijeku, Visoka škola Nikola Šubić Zrinski, Visoka škola Virovitica i Veleučilište u Rijeci uveli su i BCM sustav upravljanja kontinuitetom poslovanja i važno je naglasiti da su ove institucije prve u RH koje su uvele taj sustav s aspekta visokog obrazovanja. – rekao je voditelj projekta Dejan Tubić.

(www.icv.hr, mb; foto: Matija Rođak)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content