Aktivno sudjelovanje Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” na 1. hrvatskom kongresu o mentalnom zdravlju djece i mladih

Od 28. do 29. listopada u Zagrebu je održan 1. hrvatski kongres o mentalnom zdravlju djece i mladih s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Mentalno zdravlje djece i mladih – imperativ za budućnost“. Kongres je organiziralo Hrvatsko društvo za mentalno zdravlje djece i adolescenata Hrvatskog liječničkog zbora u suradnji s više bolnica u zemlji.

Na Kongresu su ispred Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije aktivno sudjelovali profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda i ravnatelj Zavoda prim. mr. sc Miroslav dr. Venus, i to stručnim radom na temu „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja; pomaže li religioznost mentalnom zdravlju mladih“.
Svrha je sudjelovanja bila predstaviti projekt koji se pod nazivom „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“ provodi od 2010. godine te publikaciju autora Siniše Brlasa „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja; pomaže li religioznost mentalnom zdravlju mladih“.

logo-kongresa

Profesor Siniša Brlas želio je navedenom publikacijom potaknuti promišljanja o tome kako se razvija religioznost mladih i pomaže li ona njihovom zdravom rastu i razvoju odnosno njihovom mentalnom zdravlju. Pokazalo se da religiozno iskustvo ima pozitivne posljedice na psihičko funkcioniranje mladog čovjeka, osobito na usvajanje i održavanje prosocijalnog ponašanja. Stoga se može reći da zdrava, a posebno intrinzična religioznost doprinosi očuvanju mentalnog zdravlja mladih, te je važan (zaštitni) činitelj tijekom njihova rasta i razvoja.

Aktivno sudjelovanje stručnjaka iz Virovitičko-podravske županije na ovom važnom znanstvenom i stručnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem, prvome takve vrste u našoj zemlji, pokazatelj je da se i u našoj županiji provode kvalitetne i inovativne aktivnosti usmjerene proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju.

(www.zzjzvpz.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content