Djeci hrvatskih branitelja prioritet pri zapošljavanju

U maloj županijskoj vijećnici održana je 5. sjednica Županijskog odbora za Hrvatske branitelje na kojoj su članovi odbora raspravljali o aktualnoj problematici hrvatskih branitelja i njihovih obitelji na području naše županije.
Najviše govora bilo je o donošenju Županijskog proračuna, a Odbor za branitelje zalagat će se da se od iduće godine braniteljske udruge iz županijskog proračuna financiraju zasebno, a ne kako je to bio slučaj do sada, zajedno sa ostalim, športskim i drugim udrugama. U Odboru smatraju da bi na taj način braniteljske udruge dobiti nešto veća financijska sredstva, a taj prijedlog će dostaviti i obnašateljici dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanji Bošnjak.
Članovi Odbora također su raspravljali o donošenju prijedloga koji bi uputili Županijskoj upravi, da se pri zapošljavanju prednost daje djeci Hrvatskih branitelja. Razlog tome je što je veliki broj djece Hrvatskih branitelja i dan danas nezaposlen, a Odbor će se zalagati da se nezaposlenost djece hrvatskih branitelja kada je riječ o našoj županiji svede na najmanju moguću mjeru.
Osim toga prihvaćena je inicijativa Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranka Virovitica da se njihovom članu pomogne u izgradnji obiteljske kuće koja je njegovoj šesteročlanoj obitelji iz Velike Črešnjevice neophodno potrebna. (www.icv.hr, bs; Fotografije: Bruno Sokele)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content