Dominic Tešić iz Pitomače najbrži na međunarodnoj motocross utrki u Breznici

Na motocross stazi u Breznici vožena je prva pozivna međunarodna motocross utrka, ujedno prva takva utrka u povijesti Varaždinske županije na koju se odazvao 41 vozač. Uz domaće bilo je i vozača iz Slovenije te Bosne i Hercegovine, a nastupio je i bivši europski i višestruki prvak Hrvatske te Alpe Adria motocross natjecanja, ujedno najtrofejniji vozač hrvatskog motocrossa, Nenad Šipek iz Zaboka.
Organizator Motocross udruga Breznica zahvaljujući trudu u organizacije ove utrke stekla je pravo biti domaćin utrci koja će se bodovati za motocross prvenstvo Hrvatskog Zagorja 2017. godine.
U najjačoj klasi MX Open pobjednik je bio Matej Jaroš, aktivni natjecatelj prvenstva Hrvatske. U klasi MX 2 prvi je bio Filip Vragotuk, u amaterskoj konkurenciji MX 2 slavio je Franjo Hrdalo, dok je u klasi MX Open pobjeda pripala Slovencu Gregoru Umeku. U veteranskoj je klasi iznad 40 godina starosti najbrži bio Pitomačanin Dominic Tešić, u najmanjoj klasi Mopedcross slavio je Karlo Trčak, u klasi MX 65 prvi je bio Dino Lončar, a u MX 85 – klasi u kojoj se vozači “kale” za profiesionalne utrke pobijedio je Kristijan Jakopec.
Najbolji vozači okitili su se medaljama, te su im uručeni pehari i novčane nagrade.

(www.varazdin-info.com)

breznica-2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content