FOTO: „Brlići“ na terenskoj nastavi u Traunreutu

Davne 1986. godine započelo je novo prijateljstvo dviju škola u dvije različite zemlje. Ove godine je obilježena trideseta obljetnicu i time je zaokružen jedan veliki jubilej. Na višednevni put u Saveznu Republiku Njemačku, odnosno grad Traunreut, krenulo je 19 učenika te njihovih troje učitelja pratitelja – Ana Milković, Vedran Jovanović i Danijela Žarković. Nakon 9 sati putovanja ekipa „Brlića“ stigla je pred školu Werner Von Siemens ispred koje su ih dočekali ravnatelj škole Dieter Flessa te Andrea Haslwanter, voditeljica partnerstva i učitelji Moritz Griebl i Julian Peterreins. Nakon prigodnog govora ravnatelja Dietera Flessa i Danijele Žarković, voditeljice putovanja, učenici su se slikali sa svojim prijateljima te krenuli u svoj novi dom na tjedan dana.

U nizu prekrasnih aktivnosti učenici Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Virovitica posjetili su Rudnik soli Salzbergwerk, Allianz Arenu u Münchenu i Chiemsee jezero s prekrasnim Herrenchiemsee dvorcem kralja Ludwiga II. Veselja i adrenalina nije nimalo nedostajalo u Bayern Parku u kojemu su učenici proveli prekrasne trenutke u vožnji vlakićima, brodićima i na velikom orlu. Učitelji su imali priliku okušati se u kuglanju te zajedno s učiteljima Werner von Siemens škole napravili malo natjecanje.

pano_20161014_104552

Utorak je bio rezerviran za posjet učenika i učitelja gradonačelniku Traunreuta Klausu Ritteru. Preneseni su mu pozdravi ravnatelja Josipa Strmečkog te grada Virovitice i to je ujedno bila prigoda pozvati ga na najvažniju manifestaciju u Virovitici – Rokovo. Učenici su u gradskoj vijećnici pogledali film o Traunreutu i njegovoj kratkoj, ali bitnoj povijesti, posebice za žitelje tog grada koji su jednim dijelom iz Virovitice. Zadnja je večer bila rezervirana za druženje učitelja partnerskih škola. Ravnatelj Flessa je naglasio da je ova godina vrlo važna jer se osim tridesete godišnjice partnerstva naglasak stavlja na pomlađivanje timova te važnost opstanka ovog partnerstva. Voditeljica hrvatske škole Danijela Žarković se zahvalila na prekrasnom druženju i na svemu što su kao škola napravili za njih od samog početka. Kraj druženja je najviše rastužio učenike jer je nakon prekrasno provedenih tjedan dana pala i pokoja suza na rastanku.

Iz OŠ Ivane Brlić Mažuranić upućuju zahvale partnerima na prekrasnom druženju, gospođi Mariji Brajković za iznimno zalaganje i trud koji je uložila u partnerstvo od 1989.godine te ravnatelju Josipu Strmečkom i gradonačelniku Ivici Kirinu bez kojih ovo putovanje ne bi bilo moguće.

(www.icv.hr, dž, foto: brlici.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content