FOTO: U OŠ Eugena Kumičića Slatina svečano otvoren poludnevni boravak

Nakon tri godine od nastanka projekta Legosi u Osijeku, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek potpisao je Ugovor s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku o otvaranju pet poludnevnih boravaka za djecu s problemima u ponašanju.

– U Virovitičko-podravskoj županiji ta vrsta usluge pruža se u Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina koja ima sve uvjete za takav, europski, način rada s djecom i to je primjer pružanja nove vrste usluga koje treba zadržati i proširiti i ono što je također važno, zapošljavat će se mladi ljudi, stručnjaci za takav posao – riječi su Tomislava Ramljaka, predsjednika Centra.

Centar za socijalnu skrb u Slatini treći je partner u pružanju usluga u Poludnevnom boravku. Ravnateljica Centra Ljiljana Randelj istaknula je da je sustav socijalne skrbi već niz godina u transformaciji da se ide prema deinstitucionalizaciji na pružanju usluga u zajednici, dakle ide se tamo gdje je problem nastao.
Ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini Božica Majhen također je izrazila zadovoljstvo odabirom ove škole za Partnera u ovoj vrsti usluga, kao i pročelnik Ureda gradonačelnika Grada Slatine Radenko Pavić.

Ovaj projekt koji povezuje i formalni i neformalno pohvalila je i pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac istaknuvši:

– Trenutno je uključeno 12 učenika u Poludnevnom boravku koji je prvi u nizu onoga što Virovitičko-podravska županija želi sa svojim školama kojima je osnivač, a isto tako I sa svim jedinicama lokalne samouprave na kojima škole djeluju.

Opširnije u Virovitičkom listu…

(www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content