HPD “Rodoljub” završio koncert u Požegi na najvišoj glazbenoj razini

Pjevački zborovi i orkestri iz Vukovara, Slavonskog Broda, Cernika, Virovitice i „Vila Velebita“ iz Požege održali su koncert, koji je pokazao kako je glazba snažni medij koji povezuje, rekao je tom prigodom Josip Fajdić, predsjednik LZD Vila Velebita, pa se tako očekuje da je požeški koncert jedan u nizu onih koje će svaki zbog organizirati naizmjenično u svom gradu. U ime Požeško-slavonske županije i župana, sve sudionike i posjetitelje pozdravio je Ferdinand Troha, zamjenik župana.

Iz Vukovara na koncertu je nastupio Pjevački zbog koji djeluje dvadesetak godina uz društvo Hrvatska žena, a čine ga pjevači najrazličitijeg uzrasta. Predstavili su se i različitim skladbama, pokazavši kako to uspješno rade na brojnim nastupima u svom gradu i na gostovanjima. Ženski vokalni sastav „Ad astra“ iz Slavonskog Broda na svom repertoaru je imao tradicionalne i moderne popularne skladbe različitih žanrova i tako koncert učinio zanimljivijim od očekivanog. Hrvatsko pjevačko društvo „Tomislav“ iz Cernika svoj nastup obogatio je nastupom pjevača i tamburaša. Kako je iza njih tradicija od 110 godina postojanja i trenutačno oko stotinu članova, pokazao je to i nastup pjevačkog zbora sa svim tamburaškim, nagrađivanim na brojnim natjecanjima i susretima.

Kako za kraj ostaje ponajbolje, tako je i to bio i nastup Hrvatskog pjevačkog društva „Rodoljub“ , Virovitica, uz koji djeluje i tamburaški orkestar pod vodstvom Mirne Mihalković. Visoko kvalitetnom izvedbom uz znalački odabran repertoar poznatih opernih i mjuzikl skladbi, tradicionalnih i popularnih, završili su koncert na najvišoj glazbenoj razini. Komplimente izvedbi zaslužili su na svojim brojnim nastupima Hrvatskog sabora kulture, u Mađarskoj, Poljskoj, Italiji, Belgiji i dr.

(www.icv.hr, pozeskidnevnik.hr; Foto: B. Starčević Tesari i Gorana Bem)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content