U planu novi dječji vrtić u sklopu Sportskog centra “Rupa” u Čačincima

Nakon što je u rujnu pokrenuta inicijativa uređenja Sportskog centra “Rupa”, veliki projekt proširen je i na izgradnju dugo očekivanog novog dječjeg vrtića u Čačincima. Na tu temu u Ministarstvu poljoprivrede je održan sastanak između predstavnika ministarstva, Razvojne agencije VIDRA, projektanata i predstavnika Općine Čačinci kao nositelja projekta.

– Projektom izgradnje odgojno sportsko obrazovnog centra u Rupi, koji bi osim uređenja postojeće i izgradnje nove sportske infrastrukture obuhvatio i izgradnju dječjeg vrtića zasigurno bismo podigli kvalitetu života svih naših mještana jer bi polivalentni centar bio od iznimne važnosti svima – rekao je Alen Jurenac, zamjenik načelnika općine Čačinci.

Cilj projekta je mještanima omogućiti kvalitetno i sadržajno bavljenje sportom te osigurati sportske terene za rekreacijsko bavljenje osnovnim sportovima. Osim izgradnje nove zgrade vrtića u Rupi, planirano je i uređenje dječjeg igrališta za sve uzraste. Uz sportsko rekreacijske, kao popratni planirani su i ugostiteljski sadržaji.

Vrijednost projekta uređenja Rupe procjenjuje se gotovo na 8.000.000,00 kuna. Sredstva bi u potpunosti trebala biti osigurana iz fondova EU, a projektnu prijavu Općina Čačinci izrađuje u suradnji sa županijskom Razvojnom agencijom VIDRA.

(cacinci.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content