Potpisani ugovori za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu četiri odgojno-obrazovne ustanove grada Virovitice

U nazočnosti gradonačelnika Ivice Kirina i ravnateljice Razvojne agencije VTA Tihane Harmund u prostorijama Grada Virovitice potpisani su ugovori za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu Osnovne škole “Vladimir Nazor”, Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić i njihove područne škole u Čemernici te zgrade Dječjeg vrtića “Cvrčak” na Trgu Ante Starčevića.
Ugovore s projektantskim studijima su potpisali ravnatelji navedenih odgojno-obrazovnih ustanova Sanjica Samac, Josip Strmečki te Anka Tomac.

Izrada projektne dokumentacije se financira u okviru pilot-projekta “Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja” i to sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Dokumentaciju priprema gradska Razvojna agencija VTA.

Ugovori obuhvaćaju izradu stojarskog, građevinskog i elektrotehničkog projekta, a odnose se odnose na mjere toplinske izolacije vanjske ovojnice, poboljšanje toplinskog sustava grijanja, rasvjete, rekonstrukciju stolarije…

Natječaj na koji će navedeni projekti biti prijavljeni najavljen je već za sljedeći mjesec. Investicijama vezanima uz energetsku obnovu Grad Virovitica smanjuje troškove potrošnje energije u školama, a ušteđena sredstva će se uložiti u kupnju opreme te općenito poboljšanje uvjeta boravka učenika i djelatnika.

(www.icv.hr, mb; foto: Matija Rođak)

logana

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content