Invalidi sportaši iz HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije srebrni na 22. SŠNIDOR-u

Podjelom medalja i pehara najboljima u porečkom hotelu “Delfin” završeno je ovogodišnje 22. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata “POREČ 2016.”. U deset sportskih disciplina najviše, 207 bodova sakupila je ekipa HVIDRA-e Grada Zagreba koja je time obranila prošlogodišnji primat u konkurenciji 22 postave iz svih hrvatskih županija, Grada Zagreba te predstavnika HVIDRA-e HVO-a Herceg Bosne.

Drugo mjesto osvojili su invalidi sportaši iz HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije sa 175 bodova te time ostvarili povijesni uspjeh i svoj najbolji plasman na dosadašnjim igrama, a treća je HVIDRA Varaždinske županije sa 162 boda.

Pobjednička ekipa HVIDRA-e Grada Zagreba bila je najbolja u 3 discipline – utrci u invalidskim kolicima, šahu i plivanju, dok je HVIDRA Virovitičko-podravske županije slavila na visećoj kuglani, Dubrovačko-neretvanska županija u boćanju, Požeško-slavonska u kuglanju, Varaždinska u stolnom tenisu, Karlovačka u streljaštvu, Bjelovarsko-bilogorska u sportskom ribolovu, a Zagrebačka županija u el. pikadu.

Inače, HVIDRA Virovitičko-podravske županije osvojila je ekipno treća mjesta u čak četiri discipline: kuglanju, šahu, plivanju i stolnom tenisu.

Ove godine trofej fair playa pripao je domaćinima, braniteljima invalidima iz Istarske županije.

no images were found

Na završnoj svečanosti pobjednicima su čestitali i trofeje uručili predsjednik HVIDRA-e RH, saborski zastupnik Josip Đakić i zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko, kao i predsjednici županijskih zajednica udruga u sustavu HVIDRA-e RH.

Ovogodišnji SŠNIDOR koji je okupio oko tisuću invalida sportaša održan je i drugu godinu uzastopno pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Na dvodnevnom natjecanju na sportskim borilištima u Poreču, Puli i Umagu nastupili su i slijepi hrvatski ratni vojni invalidi, i to u el. pikadu i kuglanju, dok je pokazni sport ovogodišnjih igara bila sjedeća odbojka. (www.icv.hr; tm; foto: Dubravko K.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content