Pred nama je osjetnija promjena vremena: Odbrojavamo posljednje sate „Babljeg ljeta“

Postupan pad tlaka zraka, neugodna južina praćena iznadprosječno visokom temperaturom zraka te jugozapadni vjetar umjeren na udare umjereno jak ukazuju na nadolazeći zaokret na sinoptičkom polju koji je pred nama.

Nedjeljno jutro i prijepodne obilježit će postupno gomilanje oblaka, daljini pad tlaka zraka i jugozapadni vjetar. Kišobrane još nećemo trebati, ali ne zadugo.

U drugom dijelu dana očekujemo postupno pogoršanje vremena koje će nam doći sa zapada. Očekujemo povremenu kišu ili grmljavinske pljuskove. Vjetar će u noći s nedjelje na ponedjeljak okretati s južnih na sjeverne smjerove uz pad temperature zraka. Jutarnje temperature zraka očekujemo do +15°C, najviše dnevne do +21°C.

Jesensko zimska garderoba u tjednu pred nama više nego poželjna! Sezona grijanja kod većine mogla bi započeti.

U tjednu pred nama očekujemo daljnji pad temperature zraka. Vrhunac osjetno nižih temperatura zraka u odnosu na klimatološki prosjek očekujemo sredinom tjedna. Tjedan pred nama obilježit će tmurno i sivo vrijeme. Očekujemo povremenu kišu. Vjetar umjeren na udare umjereno jak sjeverni i sjeverozapadni osobito tijekom utorka i srijede. Jutarnje temperature zraka očekujemo od +4°C sredinom tjedna do +13°C početkom tjedna. Najviše dnevne od +11°C sredinom tjedna do +16°C početkom tjedna. Tijekom jutra i večeri mjestimice očekujemo kratkotrajnu sumaglicu ili maglu. UV indeks nizak i umjeren.

Zanimljivosti na meteorološkim kartama!

U tjednu pred nama u višim predjelima Hrvatske izgledan je prvi listopadski snijeg ove godine. Možda prolazno gdje koja snježna pahulja zaleprša u drugoj polovici tjedna i na Papuku?

Mogućnost pojave prizemnog mraza sredinom tjedna je velika!

Gdje i kada, više o svemu u danima pred nama. (www.icv.hr; Kristijan Paljar)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content