Suvremena hrvatska autorica Bojana Meandžija gostovala u OŠ Eugena Kumičića u Slatini

Mjesec hrvatske knjige 2016. koje se ove godine odvija pod motom “Čitam 100 na sat” u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini započeo je najboljom mogućom aktivnošću koja može poslužiti kao motivacija za čitanje hrvatskih autora, a to je književnim susretom sa suvremenom hrvatskom autoricom Bojanom Meandžijom koja je predstavila svoj autobiografski roman “Trči! Ne čekaj me…”.

Na poziv knjižničarke škole Melite Schmitz Bojana Meandžija književni susret s učenicima od petog do osmog razreda održala je u organizaciji Izdavačke kuće Alfa iz Zagreba. U okrilju međuknjižnične suradnje dviju slatinskih osnovnih škola, književnom susretu nazočili su i učenici Osnovne škole Josipa Kozarca sa svojom knjižničarkom Jelenom Martinović.

Bojana Meandžija sve svoje emocije i strahove proživljavanja rata pretočila je u ovaj osjećajan, senzibilan i primjeren roman djeci te se znatiželja o radnji romana i oduševljenje njime mogla osjetiti pri ovome susretu učenika i Bojane. Pokoja suza pojavila se u očima nastavnika koji su se prisjetili ratnih dana borbe za slobodu, domovinu, ali i vlastiti život. Iako su učenici rekli da obično ne vole čitati knjige, ovaj im je roman jedan od najboljih koje su pročitali i preporučuju ga svima za čitanje.

(www.icv.hr, ms)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content