Virovitičko kazalište razveselilo mnogobrojne školarce

Virovitičko kazalište sa svojim zanimljivim i edukativnim predstavama svake godine sudjeluje u Slatinskoj maloj sceni. Ove godine to je predstava Silvije Šesto „Gospodin Mrak i tri bijela šeširića“, a pogledali su je učenici drugih, četvrtih, petih i šestih razreda OŠ Eugena Kumičića Slatina.

Predstava govori o nekoliko problema s kojima se zasigurno susreće svaka osoba kako u djetinjstvu tako i u životu. Dakle, gospodin Mrak predstavlja noćnu pojavu tame koju djeca često negativno doživljavaju i zbog toga Mrak misli da ga nitko na svijetu ne voli. On susreće djevojčicu Žanu koja ima isti problem, ali različit uzrok, ona naime ima klempave uši te zbog toga doživljava mnoge neugodnosti, a problem pojačavaju i 3 bijela šeširića koja su s njom. Drugi Žanin problem jest gubitak voljene bake koju Žana susreće s gospodinom Mrakom u snolikoj pustolovini.

Ovo je priča za sve osobe, a pogotovo za one koje se osjećaju slično kao gospodin Mrak i Žana i to je predstava koju zaista vrijedi i treba pogledati.

Redatelj predstave je Draško Zidar, scenograf Davor Šunk, kostimograf Draško Zidar, koreografkinja Ana Majhenić, autor glazbe Dean Premrl, savjetnica za animaciju lutaka Areta Ćurković, oblikovatelj svjetla Damir Gvojić, oblikovatelj tona Mario Nađ, a igraju Antun Vrbenski, Ana Majhenić, Snježana Lančić Prpić i Blanka Bart.

(www.icv.hr, ms)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content