FOTO: Proizvodi i usluge ruralnog turizma – ponuda koja obogaćuje hrvatsko turističko tržište

Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije od ove je godine uključena u projekt “Suncokret ruralnog turizma” koji organizira Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”. Riječ je o nacionalnom ocjenjivanju koje za cilj ima očuvati i održivo koristiti hrvatsku tradiciju te osvijestiti baštinu hrvatskih ruralnih područja, ali isto tako promovirati i zanimljive tradicijske sadržaje i povezati najznačajnije projekte, proizvođače i pružatelje usluga u cilju promocije i unaprjeđenja turizma. Turistička zajednica je na navedeni projekt kandidirala pet subjekata, odnosno projekata s područja Virovitičko-podravske županije te je tim povodom povjerenstvo iz Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” predvođeno predsjednicom Dijanom Katicom obišlo nominirane kategorije na području naše županije.

– Kandidature su raspoređene u 6 kategorija, a od toga je Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije kandidirala subjekte u pet kategorija. U kategoriji Poduzetnici u ruralnom turizmu kandidiran je hotel Kurija Janković, Udruga Rukotvorine Zdenci u kategoriji Ruralno-turističke manifestacije, u Ruralno-turističkim projektima Informativno-edukativni centar hostel “Dravska priča” u Noskovačkoj Dubravi, u kategoriji Tradicijska ruralna gastronomija “Zlatni klas” Otrovanec, a u kategoriji Vinski turizam Podrum Vineda Vukosavljevica koji će uskoro otvoriti prvu vinsku kušaonicu na našem području – kazala je direktorica Turističke zajednice VPŽ Martina Jakelić.

Ova nacionalna akcija koja je osmišljena s ciljem promicanja izvrsnosti nastala je kao svojevrsni pandan akciji “Plavi i zeleni cvijet” koja je ukinuta prije nekoliko godina.
Inače, ova akcija ocjenjivanja i nagrađivanja poduzetnika i projekata u ruralnom turizmu organizira se počevši od 2010. godine i svake godine sudjeluju gotovo sve hrvatske županije.

(www.icv.hr, mb; foto: Kristijan Toplak)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12474″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]