U narednim mjesecima u 4 škole naše županije doći će oprema za STEM i ostale učitelje, djelatnike i učenike

Na ovogodišnjoj 18. CARNetovoj korisničkoj konferenciji CUC 2016. pod nazivom “Programirajmo svoju budućnost”, održanoj u Rovinju od 9. do 11. studenog, sudjelovalo je gotovo 1000 sudionika među kojima su bile i predstavnici e-škole Virovitičko-podravske županije: ravnatelji i STEM učitelji iz OŠ Eugena Kumičića Slatina, Suhopolje, Vladimir Nazor Virovitica, Vladimira Nazora Nova Bukovica i Gimnazija Petra Preradovića Virovitica.

U trodnevnom programu ispunjenom mnoštvom radionica, interaktivnih izlaganja, sys. trek predavanja te ostalim predavanjima hrvatskih i inozemnih stručnjaka, posebno su se istaknule teme vezane uz projekt “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)”: predstavljanje okvira za digitalnu zrelost škola i digitalne kompetencije te prezentacija znanstvenog istraživanja učinaka provedbe ovog pilot projekta. STEM nastavnici e-Škola prisustvovali su radionicama pod nazivom Okvir za digitalne kompetencije i Zajednica praktičara, a e-Škole ravnatelji radionicama Strateško planiranje i upravljanje za digitalno zrele škole.

Na svečanom zatvaranju konferencije održana je panel diskusija na temu “Programirajmo svoju budućnost – kako će izgledati učenici, nastavnici, škola i učenje u budućnosti?”, nakon koje su dodijeljene nagrade za najbolji rad na ovogodišnjem CUC-u za najrevnijeg sudionika te za najbolje izrađeni digitalni nastavni materijal Pravi kaLIBAR za znanje.

Prema planu izvedbe projekte e-škole i riječima v.d. ravnatelja CARNeta Zvonimira Stanića, u narednim mjesecima, u ostalih 130 škola među kojima su 4 škole iz naše županije, doći će oprema za STEM i sve ostale učitelje, ravnatelje i stručnu službu te administrativno osoblje, a zatim i za učenike.

Podsjetimo, ovim se projektom se razvija nekoliko bitnih komponenata: izgradnja lokalnih mreža u školama, razvoj e-usluga za poslovne i nastavne procese, primjena IKT-a u nastavi, digitalizacija obrazovnih sadržaja, nabava potrebne IKT opreme za škole i nastavnike te obrazovanje i podrška svim sudionicima uključenima u proces informatizacije škola. CUC 2016. sastavni je dio nacionalnog projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)” koji sufinancira Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, a nositelj projekta je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet.

(www.icv.hr, Lareta Žubrinić; Foto: CUC 2016.)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content