Udruga osoba s invaliditetom Virovitica i Društva multiple skleroze VPŽ obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Na Trgu kralja Tomislava u Virovitici članovi Udruge osoba s invaliditetom Virovitica i Društva multiple skleroze Virovitičko-podravske županije prodajnom izložbom obilježili su Međunarodni dan osoba s invaliditetom, koji se inače obilježava 3. prosinca. Prihod koji su prikupili prodajom svojih kreativnih radova namijenjen je daljnjem radu udruga.

Dana 8. kolovoza 1956. godine u rudniku ugljena Bois du Casier u Belgiji planuo je požar u kojem su stradala 262 rudara. Ta se nesreća pamti kao rudarska nesreća s najvećim brojem ljudskih žrtava u nekom rudniku ugljena. U spomen na taj događaj određeno je i obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koje ima za cilj postizanje boljeg razumijevanja problema invaliditeta u široj društvenoj zajednici te ostvarenja svih prava koje osobe s invaliditetom imaju, kao i njihove potpune uključenosti u društvo u kojem žive.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, dan je međunarodnog poštivanja promoviran od strane Ujedninjenih naroda od 1998. godine.

(www.icv.hr, Foto: Željka Đaković)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content