Vizualni identitet Panonskog drvnog centra kompetencija ušao u konkurenciju 12. ZGRAF-a

Sjajna vijest stigla je na adresu Panonskog drvnog centra kompetencija. Vizualni identitet Panonskog drvnog centra kompetencija ušao je u konkurenciju ZGRAF-a, međunarodne manifestacije grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija. Naime, objavljen je službeni popis autora odabranih za izlaganje na Zgraf 12 Reviji, Temi i Eduzgraf izložbi te predstavljen detaljan program 12. izdanja Zgrafa. Autor „vizuala“ PDCK-a je Igor Manasteriotti / Manasteriotti DS koji je i autor vizualnog identiteta Virovitičko-podravske županije „Uvijek otvorenih vrata“.

35inxxx9

Na natječaju za izlaganje i ove je godine pristigao iznimno velik broj prijava, iz Hrvatske i inozemstva, a selekcijska komisija u sastavu Boštjan Botas Kenda, Dejan Dragosavac Ruta, Igor Stanišljević, Olivera Stojadinović i Ana Tomić odabrala je 26 radova za izlaganje na Temi i 140 radova za Reviju Zgrafa 12 u kategorijama: vizualni identitet, tiskana sredstva promocije/komunikacije, izdavaštvo, ambalaža, signalistika, oglašavanje, specifični segmenti vizualnih komunikacija – samostalno, dizajn za film ili elektroničke medije. Odabrani radovi pristigli su iz Australije, Češke, Finske, Francuske, Japana, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Portugala, Rumunjske, Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije, Švicarske, Turske te Hrvatske.

Zgraf 12 će se održati od 9. do 24. siječnja 2017. u Laubi – Kući za ljude i umjetnost, a temu 12. izdanja „Društvene reprize“ potpisuje poznati britanski teoretičar dizajna Rick Poynor.

Zgraf je međunarodna manifestacija grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija koja se od 1975. godine održava u Zagrebu u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH). Tijekom godina okupljao je dizajnere, teoretičare i kritičare s namjerom propitivanja temeljnih problema i položaja dizajna u suvremenom društvu kako bi kontinuirano ukazivao na značaj dizajna kao profesije.

pdck1

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content