Foto: Mikulašsky večirek i putopisno predavanje u Svetu zemlju Izrael

U Češkom domu u Virovitici u sklopu manifestacije Prosinac u gradu održana su dva prigodna programa: tradicionalni program za sv. Nikolu Mikulašsky večirek i putopisno predavanje u Svetu zemlju Izrael. U prvom dijelu programa publika je uživala u scenografiji lutkarske igre odraslih učenika češkog jezika, češkom običaju ophodnje „Barborky“ u prigodi Sv. Barbare i Mikulašskoj scenskoj igri najmlađih članova Češke besede. Na kraju programa dječici su osim omiljenih slatkiša podijeljeni zlatni orasi i „Perničky“, koje su najmlađi članovi besede pekli i ukrašavali na radionici.
Večernji program nastavljen je putopisom u Svetu zemlju Izrael s Jadrankom Knežević, zaljubljenicom ne samo u putovanja nego i češku kinematografiju, a tema predavanja napunila je dvoranu Češkog doma.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Jasna Berger)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12544″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]