Industrijsko-obrtnička škola dobila unikatna ugostiteljska kolica

U sklopu Europskog tjedna strukovnog obrazovanja učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina pod mentorstvom Ranka Čučkovića, profesora strojarske struke predmeta, napravili su unikatna ugostiteljska kolica, svijećnjak i držač čaša i butelja. Ono po čemu su navedeni predmeti unikatni jest materijal koji je za njihovu izgradnju korišten, a to su bakrene cijevi i bakrena koljena koja se koriste u izgradnji centralnog grijanja. Većina materijala korištena pri izgradnji jest reciklirana, odnosno radi se o otpadcima, dok su neke dijelove ipak morali i sami nabaviti.

Na ideju su došli profesor Ernest Balta, profesor Ranko Čučković i učenici drugog razreda instalatera grijanja i klimatizacije koji su projekt uz pomoć profesora i realizirali, a to su: Gegić Patrik, Sandi Sigetčan, Lukas Peakić, Bogdan Jozić i Aljoša Ljikar. Svrha projekta je bila pokazati kreativnu stranu zanimanja za koje mnogi smatraju da tu stranu ne posjeduje, a što je u potpunosti netočno.

Za izgradnju je učenicima bilo potrebno 3 dana, a pritom su stekli vještine koje će im pomoći i u daljnjem školovanju. Također, u realizaciji cijelog projekta pomogli su još i majstor Veljko Trifunović i obrtnik Saša Relić koji je donrao određeni materijal nužan za završetak rada. (www.icv.hr; mt)