Prijavljen projekt ”Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije” vrijedan 27 milijuna kuna

Virovitičko-podravska županija je u suradnji s partnerima, Razvojnom agencijom VIDRA, Gradskom razvojnom agencijom Slatine te Poduzetničkim inkubatorom VPŽ na natječaj za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj prijavila projekt “Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije”. Radi se o projektu vrijednom 27 milijuna kuna u sklopu kojeg će se izgraditi, odnosno obnoviti te staviti u funkciju tri nova inkubatora i to u Slatini, Orahovici i Pitomači.

Ukupna površina će biti oko 4.100 kvadrata, a inkubatori će imati 60 funkcionalnih jedinica. U prvoj godini rada predviđeno je u inkubatore smjestiti 47 poduzetnika te time potaknuti daljnji razvoj poduzetništva i poduzetničke klime kako bi poduzetnici s područja naše županije postali konkurentniji na tržištu rada – rekla je obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.

Na području Orahovice i Pitomače, gradili bi se novi poduzetnički inkubatori, dok bi se u Slatini radilo o obnovi prostora jer bi poduzetnički inkubator bio smješten u staroj zgradi Doma zdravlja. Rezultati ovog natječaja bit će poznati kroz nekoliko mjeseci.

(icv.hr, mb, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content