Radni sastanak vezan za izradu Operativnog plana unapređenja razvoja kontinentalnog turizma VPŽ

U Virovitici je održan sastanak s članovima radne skupine povodom izrade Dokumenta operativnog plana unapređenja razvoja kontinentalnog turizma Virovitičko-podravske županije. Dokument će sadržavati operativni plan s prioritetnim projektima i inovativnim turističkim proizvodima koji će služiti za pravovremenu pripremu projekata za prijavu na EU fondove, jačanje kapaciteta dionika u turizmu i gospodarstvu, ali i brendiranje Virovitičko-podravske županije. Tom prilikom je predsjednica Hrvatskog društva kulturnog turizma Jesenka Ricl prezentirala obnašateljici dužnosti župana Sanji Bošnjak i predstavnicima županijske Turističke zajednice na čelu s direktoricom Martinom Jakelić dosadašnje spoznaje i saznanja o situaciji i zatečenom stanju što se tiče turističkog sektora unutar županije. Jesenka Ricl je istaknula da već postoje određeni zaključci prema kojima će se početkom sljedeće godine krenuti s definiranjem linija novih turističkih proizvoda. Oni će biti orijentirani prema onome što je teritorijalno mapirano na području Virovitičko-podravske županije.
– Do sada se razgovaralo o tri glavna prostorna područja, a riječ je o prostorima vezanim za Papuk, Dravu i središnji dio Podravine i Slavonije. – kazala je Jesenka Ricl.

(www.icv.hr, mb; foto: M. B.)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12671″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]