FOTO: Bili smo na skijalištu u Rezovačkim Krčevinama

Kako je stvoren znatan snježni pokrivač te prognostičari predviđaju još bar desetak dana hladnog vremena, u srijedu je otvoreno skijalište u Rezovačkim Krčevinama. Skijašku stazu obišao je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin iskoristivši prigodu da se zahvali svima koji su se odazvali pozivu da pomognu u organizaciji osobito Vijeću mjesnog odbora Rezovačke Krčevine i skijaškim klubovima uz napomenu da je ovo možda i jedino skijalište gdje je ulaz besplatan.

Uz skijašku stazu, zaljubljenicima u zimske sportove na raspolaganju je i sanjkaška staza, a stazu su sve više posjećuju i i snowborderi.

Skijanje i sanjkanje je naravno besplatno te će u dane vikenda (petak, subota i nedjelja) u prostorijama Mjesnog doma posjetitelji moći po povoljnim cijenama kupiti kuhano vino i čaj, a u neposrednoj blizini je i lokalna trgovina.

Inače staza u Rezovačkim Krčevinama duga je oko 400 metara s prosječnim nagibom od 16%. Dolazak na skijalište je jednostavan, a zimske službe očistile su i parkiralište te nema problema sa parkingom.

Za one izvan Virovitice važno je napomenuti da su u krugu centra Virovitice postavljene vidljive oznake te je samo potrebno pratiti smjer Rezovac, te zatim Rezovačke Krčevine. Skijalište u potpunosti pokriveno reflektorima i vrlo dobro osvijetljeno. (virovitica.hr; foto: Matija R.)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12762″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]