Održana edukacija za korisnike nove informatičke opreme u osnovnoškolskim ustanovama

Virovitičko-podravska županija je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, a u svrhu poboljšanja pedagoških standarda, nabavila informatičku opremu za 11 škola kojima je Županija osnivač. Riječ je o interaktivnim pločama, projektorima te novim računalima u vrijednosti 500.000 kuna. Oprema je dostavljena i instalirana u osnovnoškolske ustanove, a u svrhu obučavanja o načinu i mogućnostima korištenja, u Osnovnoj školi August Cesarec u Špišić Bukovici te Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici održane su edukacije.
U Špišić Bukovici je edukacija održana za Osnovnu školu Josipa Kozarca Slatina, Petra Preradovića Pitomača, za Gradinu te Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, a uz ravnatelje i ostale predstavnike škola prisustvovale su i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak te pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac. Edukacija u Orahovici održana je za osnovne škole iz Mikleuša, Zdenaca, Čačinaca, Voćina i Čađavice.

Prema riječima obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak, jedan manji dio škola je u projektu “E-škole”, a nabavom informatičke opreme i edukacijom nastavnika na ovaj se način ide prema tome da i sve ostale škole u budućnosti postanu e-škole.

– U 21. stoljeću tehnologija cilj nam je da našim učenicima pružimo svu potrebnu opremu kako bi imali što bolje mogućnosti za učenje te postizali što bolje rezultate. – zaključila je Bošnjak.

(www.icv.hr, mb, foto: M. Bašić)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12754″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]