Razvojna agencija VTA provela edukaciju u sklopu projekta “Humanitarni paket za Slavoniju 2”

Razvojna agencija VTA u Orahovici je dana 13. i 14. siječnja 2017. godine održala edukaciju u okviru projekta Gradskog društva Crvenog križa Županja pod nazivom „Humanitarni paket za Slavoniju 2“, financiran od strane Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).
Projekt je prijavljen na Otvoreni poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Ugovor je potpisan 30. rujna 2016. godine. Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 8.318.349,02 kn što je maksimalni mogući iznos za prijavu, uz stopu financiranja od 100%. Glavne aktivnosti projekta obuhvaćaju aktivnosti unutar tipa MD1: Ublažavanje materijalne deprivacije tipa 1 – Nedostatak hrane i MD2: Ublažavanje materijalne deprivacije tipa 2 – Nedostatak osnovne materijalne pomoći, uz Tehničku pomoć – TP.

Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama i to hrane i/ili osnovne materijalne pomoći. Ciljne skupine su samci i obitelji koje žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva a projekt traje 12 mjeseci. Projekt se provodi na području 3 županije u partnerstvu s 11 lokalnih društava Crvenog križa i postavlja određene zahtjeve u smislu koordinacije i komunikacije između partnerskih organizacija te same provedbe projekta i nadzora nad aktivnostima.

Razvojna agencija VTA i GDCK Županja potpisali su Ugovor o pružanju Tehničke pomoći, a konzultantske usluge obuhvaćaju uspostavu sustava praćenja i kontrole aktivnosti projekta, podršku projektnom timu i edukaciju za projektne partnere. U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici, djelatnici RA VTA u sklopu prvog ciklusa edukacija predstavili su Ugovorne obveze projekta te održali edukaciju o Upravljanju projektnim ciklusom, uz primjenu radionice za polaznike. Polaznici su izrađivali SWOT analizu na temelju svoje organizacije i na temelju primjera rješavali slučajeve kroz problemsko stablo i stablo ciljeva.

(ww.vta.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content