DVD Velika Črešnjevica ove godine slavi 80. godina

Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika Črešnjevica održalo je osamdesetu Godišnju i Izbornu Skupštinu koju je otvorio predsjednik Željko Palković. Zapovjednik Neven Milanović podnio je Izvještaj o radu DVD-a naglasivši kako broje 132 člana od čega je 48 podmlatka. Dodao je da su 2012. godine započeli adaptaciju vatrogasnog doma te očekuje da će biti završena do proslave 80. obljetnice u srpnju ove godine. Svih proteklih godina radili su u okviru financijskih mogućnosti uz mnogo radnih akcija, a uz financijsku pomoć Općine Pitomača i Virovitičko-podravske županije. Uz to, protekle godine odrađe su brojne vježbe, a bilo je i sedam intervencija. Na skupštini je izabrano i novo rukovodstvo. Predsjednik DVD-a ostaje Željko Palković, dok je za zapovjednika izabran Mario Rengel.
Također, odlučeno je da će se svečana sjednica obilježavanja 80. obljetnice DVD-a Velika Črešnjevica održati 2. srpnja.

Skupštini su prisustovali, između ostalih, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Stjepan Venus, predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje te prijateljskih DVD-ova.

(pitomaca.hr; foto: Barica Mihoković)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12843″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]