FOTO: HDZ općine Čačinci proslavio 27. rođendan

U Domu kulture u Čačincima svečano je obilježena 27. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice Čačinci. Obljetnici su prisustvovali dopredsjednik Hrvatske demokratske zajednice, osobni izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, dopredsjednik ŽO HDZ-a Sisačko-Moslavačke županije i zamjenik župana sisačko-moslavačkog Marin Piletić, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, ravnatelj Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina, dopredsjednici ŽO HDZ-a VPŽ Josip Nemec i Ivan Roštaš, gradonačelnik grada Visa Ivo Radic, kandidat za župana VPŽ Igor Andrović, načelnici s područja Virovitičko-podravske županije, ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček, kao i mnogi drugi članovi i simpatizeri HDZ-a s područja općine Čačinci. Uoči obljetnice svi nazočni poklonili su se poginulim hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća i polaganjem vijenca kod njihovog spomen obilježja u središtu Čačinaca.

Prisutne je na samom početku pozdravio predsjednik Općinskog odbora HDZ-a i načelnik općine Mirko Mališ rekavši kako su Čačinci jedino mjesto u Hrvatskoj u kojem je HDZ na vlasti od osnutka općine do danas. U nastavku se nazočnima obratio tajnik Mladeži HDZ-a VPŽ i kandidat za načelnika općine Suhopolje Siniša Horvat između ostalog rekavši da su Čačinci, kao i ostale općine u našoj županiji, primjer gdje kvalitetan kadar nakon niza godina nemarne Vlade uspijeva uz pomoć našeg ministra Tolušića povući sredstva i ulagati u budućnost svojih mjesta. 27. obljetnicu HDZ-u Čačinci je čestitao i kandidat za župana VPŽ Igor Andrović istaknuvši kako će jedan od važnijih zadataka kojim ću se baviti kao župan biti zadržavanje mladih u ruralnim prostorima. Rođendan HDZ-u Čačinci čestitao je i ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina koji je istaknuo kako su najaktivniji polaznici Političke akademije, s jednom pozitivnom energijom zajedništva, dolazili upravo s područja naše županije.

Dopredsjednik Hrvatske demokratske zajednice i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić pozdravio je nazočne u ime premijera Plenkovića, saborskog zastupnika Josipa Đakića, ali prije svega kao prijatelj HDZ-a Čačinci naglasivši kako će se dok je god ministar boriti da situacija u našoj Slavoniji, ali i u drugim mjestima kada govorimo o poljoprivredi, bude što bolja i kvalitetnija.

(www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12917″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]