Likovni klub ˝Nikola Trick˝ ˝maskira˝ grad…

Suradnjom Gradskog muzeja Virovitica i LIK-a ˝Nikola Trick˝ u prostoru dvorca Pejačević održana je radionica izrade maski likovnim tehnikama slikanja, kolažiranja, kaširanja, oblikovanja iz većinom recikliranih materijala (kartona, žice, plastike i uporabnih predmeta). Ideja ovog maloga projekta je različitim likovnim pristupima i senzibilitetima autora obraditi temu maske, te ih nakon realizacije postaviti na više gradskih lokacija kako bi potencirale interakciju s građanima, prolaznicima i potakle zanimljive vizualne efekte u vizuri grada.

U izradi maski su sudjelovali/le: Dječja likovna radionica LIK-a ˝Nikola Trick˝, Ankica Fijala Anja Brabec, Igor Fućkar, Mario Brnadić, Stjepan Jovanović, Nada i Damir Smiljanec, Slobodan Blaževski, Jaroslava Lulić, Vladimir Drimal, Tatjana Lulić-Prpić, Natalija Vidak, Gordana Čurik i Bernarda Idžojtić. Maske će biti ˝puštene˝ na ulice u suradnji s Gradom Virovitica od 22. veljače.

Vrijedne ruke koje su surađivale na radionici pozivaju vas da se fotografirate i ˝maskirate˝ njima te da šaljete fotografije na Facebook stranicu Muzeja!

LIK ˝Nikola Trick˝ i Gradski muzej Virovitica žele vam dobru maškaradu i veselo fašničko raspoloženje!

(www.icv.hr, žđ, ak; Foto: A. Kučan)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content