Miroslav Komar ostaje na čelu DVD-a Vukosavljevica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vukosavljevica održalo je redovnu godišnju skupštinu koja je ujedno bila i izborna. Na početku sjednice je predsjednik DVD-a Miroslav Komar podnio Izvješće o radu u protekloj godini, a zapovjednik Zdravko Pokupić Izvještaj zapovjedništva.

DVD Vukosavljevica djeluje od 1926. godine, broji ukupno 163 člana, 72 operativnih članova, 66 izvršnih članova, 4 veterana, 11 počasnih, 36 članova vatrogasne mladeži te 20 članova vatrogasnog pomlatka. Ovo vrijedno društvo se tijekom 2016. godine redovito uključivalo u društveni život i pomagalo u organizaciji događaja, kako na području mjesta, tako i općine, u radne akcije uređenja okoliša, ali humanitarne pomoći. Osim toga, članovi DVD-a su po prvi puta organizirano darivali krv u akciji Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, a idejni pokretač je bila je članica Marija Komar. Također, tijekom protekle godine nastavilo se s nabavkom vatrogasne opreme, ali i osposobljavanjem vatrogasnih kadrova. Vatrogasna zajednica VPŽ izvršila je osposobljavanje vatrogasne mladeži DVD-a Vukosavljevica (24 kandidata) te vatrogasaca i vatrogasaca I klase za kandidate iz VZO Špišić Bukovica te DVD-a Lukač i Gradina. Iz DVD-a Vukosavljevica osposobljavanje je uspješno završilo 13 vatrogasaca i 5 vatrogasaca i klase. Trenutno je u tijeku osposobljavanje za vatrogasne časnike, a iz DVD-a Vukosavljevica osposobljavanje pohađa 7 kandidata.

DSC 1074

Treba napomenuti i to da se ovo Društvo može pohvaliti s iznimno vrijednim ekipama koje koje postižu iznimno dobre rezultate na općinskim, županijskim i državnim vatrogasnim natjecanjima. Što se tiče intervencija, tijekom 2016. godine bilo ih je 8, od toga 7 požara i jedna tehnička intervencija.

U izbornom dijelu skupštine za starog/novog predsjednika izabran je Miroslav Komar, a za zapovjednika Zdravko Pokupić.
Skupštini u Vukosavljevici prisustvovali su, između ostalih, i saborska zastupnica Vesna Bedeković, načelnik Špišić Bukovice Hrvoje Miler, predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Željko Palković sa zapovjednikom Stjepanom Venusom te direktor Vatroprometa Nenad Radojčić.

(www.icv.hr, mb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content