Slavonija i Varaždin na sajmu „Destinationshow“ u Londonu

Turističke zajednice županija Osječko – baranjske, Požeško – slavonske, Virovitičko – podravske, Vukovarsko – srijemske i Varaždinske realizirale su drugi zajednički nastup na turističkom sajmu Destinationshow, koji se održao u Londonu. I ovogodišnji nastup održao se uz potporu Hrvatske turističke zajednice, a turistički sadržaji i atrakcije Slavonije i varaždinskog kraja zajednički su predstavljeni na štandu pod nazivom „Kontinentalna Hrvatska“. Kontinentalnu Hrvatsku predstavile su direktorica TZ Varaždinske županije, Elizabeta Dolenec, pomoćnik direktorice TZ Virovitičko – podravske županije Josip Mikolčić i direktorica TZ Vukovarsko – srijemske županije Rujana Bušić Srpak. Ovogodišnjih 395 izlagača posjetilo je preko 45.000 posjetitelja.

London 17 2

Dvorci, kulturne manifestacije, parkovi prirode, riječna krstarenja i najbolja hrvatska hrana i vina najsnažniji su motivi dolaska u našu destinaciju. Posjetitelji su se zanimali i za vjerski turizam, biciklizam i hodanje, a posebnu pažnju dobili smo kod ljubitelja ptica i zanimljivo, leptira. Naime, bili smo jedini štand koji je nudio informaciju ljubiteljima leptira…

Izlagački prostor kontinentalne Hrvatske posjetio je i veleposlanik RH u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske, Ivan Grdešić. Tom prigodom Veleposlanik je iskazao otvorenost Veleposlanstva za buduću suradnju u što uspješnijoj promociji hrvatskih turističkih vrijednosti na tržištu Ujedinjene Kraljevine.

London 17 3

(www.tzvpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content