Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji mališani iz Velikog Rastovca imaju novu učionicu

Zbog znatnog povećanja broja učenika u Područnoj školi Veliki Rastovac koja djeluje pod Osnovnom školom ”Ivan Goran Kovačić” Zdenci, u jesen prošle godine škola je nadograđena novom, modernom učionicom. Vrijednost investicije je 411.000 kuna, investitor je bila Virovitičko-podravska županija, a Općina Crnac pripremila je i financirala svu potrebnu dokumentaciju.

U nazočnosti načelnika Općine Crnac Mate Damjana, pročelnice županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, sport, kulturu i tehničku kulturu Vesne Šerepac te ravnateljice OŠ ”Ivan Goran Kovačić” Zdenci Mirjane Buneta-Knežević, obavljen je konačan tehnički pregled te mali rastovački osnovci mogu koristiti novu učionicu.

– Zaista je lijepo doći u prostor koji je dograđen, ali i budi ono zbog čega je iznimno važno ulaganje u infrastrukturu kada imate dobru priča iza toga. Ovdje se u Velikom Rastovcu to se posebno vidi jer kada imate veliki broj učenika, onda ta škola po svojoj brojnosti zaslužuje da imaju maksimalne uvjete za rad. Ovo je dio priče koju je pokrenuo naš bivši župan, a sadašnji ministar Tomislav Tolušić, koji je rekao da svako dijete na području županije zaslužuje mjesto dostojno za život i rad učenika. Meni je posebno drago da je ovaj projekt u sretnom završetku, tu moram spomenuti i veliku ulogu naše obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak koja je zdušno podržala sve aktivnosti vezane uz ovu Područnu školu, kao i sve ostaleu našoj županiji. – rekla je, između ostalog, Vesna Šerepac.

Opširnije u Virovitičkom listu…

(www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

[g-gallery gid=”396788″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content