Dragan Rezić, predsjednik Upravnog odbora Udruženja Drvnog klastera Hercegovine, posjetio Panonski drvni centar kompetencija

Dragan Rezić, predsjednik Upravnog odbora Udruženja Drvnog klastera Hercegovine, posjetio je Panonski drvni centar kompetencija u Virovitici gdje je razgovarao s direktoricom PDCK-a Ivanom Filipović, koja mu je predstavila rad i mogućnosti Centra.

Udruženja Drvnog klastera Hercegovine je osnovano na inicijativu Ministarstva gospodarstva HNŽ, razvojnih agencija REDAH i LINK i privatnih tvrtki kako bi zajedničkim djelovanjem postigli bolje rezultate u proizvodnji i preradi. Osnovano s ciljem razmjene znanja među članicama, povećanje konkurencije i poboljšanog nastupa na tržištu, implementacije novih tehnologija, postupaka i novih materijala, izrade proizvoda po EU standardima.

Udruženje trenutno okuplja 30-ak tvrtki koje djeluju u području drvno – prerađivačke djelatnosti, potencijalnih korisnika široke palete usluga i tehnologija kojima, između ostalog raspolaže i Panonski drvni centra kompetencija, najznačajniji EU projekt Virovitičko-podravske županije koji je izrađen u suradnji s VIDRA-om.

Inače, utjecaj projekta Panonskog drvnog centra kompetencija, koji je proglašen projektom od nacionalnog interesa za drvno – prerađivački sektor, od strane Hrvatskog drvnog klastera, vidljiv je i van granica RH i kroz potrebu za potporom u vidu specijaliziranih usluga, razmjene iskustva u provedbi projekta financiranih iz EU sredstava te razvoja konkurentnih proizvoda. Panonski drvni centar kompetencija je proglašen među 20 najboljih EU projekata Republike Hrvatske. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

IMG 8364

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content