Saborski zastupnik Vladimir Bilek u posjeti Općini Zdenci: Dogovoreno uređenje Mjesnog doma u Zokovom Gaju

Načelnik općine Zdenci, Tomislav Durmić, održao je u svom uredu radni sastanak kojem su prisustvovali saborski zastupnik za češku i slovačku manjinu u Hrvatskom saboru Vladimir Bilek, predsjednik Saveza Slovaka u RH Mirko Vavra, predsjednica Općinskog vijeća Općine Zdenci Vidica Kovačević, predsjednik Mjesnog odbora Zokov Gaj Josip Pleša te predstavnici Matice Slovačke Zokov Gaj.
Na sastanku se razgovaralo o poboljšanju uvjeta i uređenju prostora za rad Matice Slovačke Zokov Gaj. Postignut je dogovor da se postojeći Mjesni dom u Zokovom Gaju uredi te da Matica Sovačka dobije na korištenje dio tog prostora.
Radi se o unutarnjem i vanjskom uređenju zgrade Mjesnog doma Zokov Gaj, rekao je u svom izlaganju načelnik općine Tomislav Durmić. Uredit će se kuhinja, sanitarni čvor, ugraditi nova stolarija i nova fasada te nabaviti potrebna oprema. Tako će mještani Zokovog Gaja i članovi Matice Slovačke Zokov Gaj dobiti na korištenje kvalitetan prostor za svoje potrebe .
Sredstva za realizaciju ovog projekta osigurat će većim dijelom Općina Zdenci, a pomoć u sufinanciranju pružit će i Savez Slovaka u RH , obećali su saborski zastupnik Vladimir Bilek i predsjednik Saveza Mirko Vavra. (icv.hr, opcina-zdenci.hr)

P3140580

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content