U sklopu projekta “Horizonti spoznaja” pitomački će učenici naučiti više o Sunčevu sustavu i svemirskim prostranstvima

U Osnovnoj školi Petra Preradovića Pitomača održana je početna konferencija projekta “Horizonti spoznaja” koji je prijavilo Astronomsko društvo iz Pitomače u suradnji s Osnovnom školom Petra Preradovića te tvrtkom Draft. Projekt je vrijedan 50.000 kuna, a odobrilo ga je Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016./2017 . Dobivena sredstva će biti uložena u u kupnju opreme koja je potrebna za što kvalitetniju izvannastavnu aktivnost te uređenje zvjezdarnice Vila u Pitomači. Također, kroz radionice izrade jednostavnih astronomskih pomagala grupa Mladih astronoma imat će priliku naučiti više o Sunčevu sustavu i svemirskim prostranstvima.

Projektne aktivnosti pridonijeti će obogaćivanju nastavnog sadržaja i popularizaciji znanstvenih disciplina pošto će učenicima putem suvremenih metoda prezentiranja sadržaja biti na raspolaganju i korištenje moderne tehnologije radi efikasnijeg upoznavanja i približavanja tematskih cjelina. Projekt je podržao i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić koji je istaknuo kako se nada da će nova oprema pomoći učenicima u aktivnostima vezanima uz astronomiju te da će u dogledno vrijeme Pitomača imati znanstvenike i na tom polju.

Uz načelnika Željka Grgačića, početnoj konferenciji prisustvovali su i ravnatelj OŠ Petra Preradovića Igor Maresić, Davor Deskar iz tvrtke Draft te voditelj projekta Mario Held. (www.icv.hr, mb; foto: M. Lukačić)

[g-gallery gid=”397128″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content