HDZ Špišić Bukovica proslavio 27. rođendan: U razdoblju 2013.-2017. u projekte uloženo oko 43 milijuna kuna uz Proračun od 20 milijuna kuna

U Hrvatskom domu u Špišić Bukovici, u nazočnosti mnoštva članova i simpatizera svečano je obilježena 27. obljetnica osnutka HDZ-a za općinu Špišić Bukovica. Prije početka svečanosti položeni su vijenci i zapaljene svijeće poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomen kapelice Marije Kraljice mira u središtu naselja. Svečanoj obljetnici prisustvovali su, uz brojne članove i simpatizere, potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a saborski zastupnik Josip Đakić, saborska zastupnica Vesna Bedeković, kandidat za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i kandidati za zamjenike župana Marijo Klement i Darko Žužak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i načelnici općina s područja županije Željko Grgačić (Pitomača), Mirko Rončević (Čađavica), Mirko Mališ (Čačinci), aktualni načelnik Sopja Josip Granjaš te kandidat za načelnika u novom mandatu Berislav Androš, kandidat HDZ-a za načelnika Općine Suhopolje Siniša Horvat, predsjednik OO Špišić Bukovica Zoran Raptavi, koalicijski partneri iz HSP-a dr. Ante Starčević Renato Poldrugač i Rudolf Iličić…

IMG 0291
Sve nazočne je na samom početku pozdravio u ime domaćina predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Zoran Raptavi koji je istaknuo da općina Špišić Bukovica svih ovih godina, od osnutka HDZ-a, diše „plavom bojom“ što znači da su stanovnici prepoznali one koji ih vode u boljitak življenja.

IMG 0295Potom je načelnik Općine Hrvoje Miler predstavio realizirane projekte u koje je uloženo oko 43 milijuna kuna, dok općinski Proračun za isto razdoblje iznosio svega 20 milijuna kuna.

IMG 0297
Čestitke povodom 27. obljetnice nazočnima je uputio i predsjednik Mladeži HDZ-a VPŽ Milan Krmpotić koji je istaknuo da je sada na mladima da skupe dovoljno hrabrosti unaprijediti ono što su osnivači Hrvatske demokratske zajednice stvorili te dodao da u tu zadaću ne sumnja jer snaga stranke je upravo u tome „što smo najjači kada je najteže“.

IMG 0324
Prisutnima se potom obratio županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove te kandidat za župana Igor Andrović koji je naglasio da će njegov zadatak biti stvaranje preduvjeta koji će našu županiju učiniti privlačnom destinacijom za investitore:
– Želimo nastaviti s onim projektima s kojima smo krenuli prije nekoliko godina i koji će doprinijeti gospodarskom razvoju i boljitku svih stanovnika naše županije. Najveći problem s kojim se nosimo je stopa nezaposlenosti i iseljavanje mladih i to je ono osnovno za što ću se boriti kao župan – povećanje stope zapošljivosti kroz jačanje gospodarskog sektora i ostanak mladih u Slavoniji – rekao je Igor Andrović.

IMG 0326
Nazočnima se obratio i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji je rekao da se više nikome neće dozvoliti da radi protiv interesa našeg kraja i naših ljudi:
– Onaj tko ne bude štitio interese naših stanovnika nije poželjan, bez obzira na stranačku pripadnost. Sada nam dolaze oni iz Zagreba u „kožnim cipelama“, govore da smo „zlo“ i nude nam rješenja. Pitamo se, gdje su bili kada se sve prelamalo na leđima naših seljaka!? Ono što nam sada preostaje je da se ujedinimo za bolje sutra jer u protivnom uzalud nam sav napor i svi projekti. – rekao je Ivica Kirin.

IMG 0340
Sve nazočne pozdravio je i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a VPŽ saborski zastupnik Josip Đakić te između ostalog naglasio:
– Želim istaknuti da dva puta nećemo nikome praštati i davati priliku da čini loše. Govorim o onima koji su izdali naša načela, koji ganjaju krive vrijednosti i koji se ponašaju kao „trgovci i nakupci“. Znate o kome govorim. Stoga nemojte sumnjati u našu snagu. Mi vas nikada nismo iznevjerili i sve ono što nedostaje u našim naseljima diljem županije u narednom razdoblju možemo i hoćemo odraditi još bolje i kvalitetnije – kazao je Đakić.

IMG 0348
Na kraju, nazočnima se obratio i potpredsjednik HDZ-a, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji je ovom prilikom dao svoju punu potporu aktualnom načelniku i kandidatu u sljedećem mandatu Hrvoju Mileru:
– Hrvoje je svježa snaga kada se govori o projektima na području općine Špišić Bukovica, čovjeku koji je uporan, usudio bih se reći i naporan kada je u pitanju boljitak općine. Mnogo smo toga odradili zajedno, a 43 milijuna kuna koliko je uloženo na području općine nije malo, osobito ako se uzme u obzir da je općinski proračun bio 20-ak milijuna kuna – naglasio je Tolušić. (hdz-vpz.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content