Hrvoje Miler, kandidat HDZ-a za načelnika Općine Špišić Bukovica: Razvoj infrastrukture ključan je za razvoj svih segmenata na području općine

Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice općine Špišić Bukovica kao svog kandidata za načelnika u novom mandatu kandidirao je aktualnog načelnika Hrvoja Milera. Ovom mladom Vukosavljevčanu, rođenom 1982. godine, ovo bi bio drugi mandat na čelu Općine. Inače, Hrvoje je osnovnu školu pohađao u Vukosavljevici i Špišić Bukovici, Tehničku školu, završio je u Virovitici, a stručni studij ekonomije na Sveučilištu u Splitu. Kao svoju veliku ljubav ističe vatrogastvo u kojem je od malih nogu – čak 20 godina.
– Jedna od najdražih nagrada mi je diploma za hrabrost i požrtvovnost u zaštiti i spašavanju koju mi je dodijelila VZO Špišić Bukovica – ističe Hrvoje.

Aktualni načelnik i kandidat za načelnika u novom mandatu kao ključnu stavku u narednom mandatu ističe daljnji razvoj infrastrukture, a osvrnuo se i na kapitalne projekte odrađene na području općine u periodu od 2013. do 2017. godine. U projekte koji su usmjereni, kako na razvoj infrastrukture, tako i podizanje kvalitete života svih mještana, uloženo je više od 40 milijuna kuna.

– Na izmaku ovog mandata možemo reći da smo na području naše općine odradili značajan broj bitnih i velikih projekata te dosta manjih, ali ne i manje bitnih. To su kanalizacija i obnova škole u Špišić Bukovici, nove škole u Rogovcu i Bušetini, LED rasvjeta u Novom Antunovcu, Novoj Bušetini, Lozanu… Započeli smo i s rekonstrukcijom škole u Vukosavljevici, a jedan od većih projekata bila nam je izgradnja mini tržnice u središtu naselja kako bismo poljoprivrednicima s područja općine omogućili kako prodajno mjesto, tako i mjesto na kojem će se moći kupiti svježe ubrani i proizvedni proizvodi hrvatskih poljoprivrednih gospodarstava i poznatih proizvođača, a ne po shopping centrima nepoznatih proizvođača i upitne kvalitete. Rekonstruirani su i društveni domovi u svim naseljima općine, dio nogostupa u Lozanu i Špišić Bukovici, a radi sigurnosti naših mještana zaštitili smo pružne prijelaze u Špišić Bukovici s polubranicima, nasipali poljske puteve kamenom… – ističe Hrvoje Miler.

Prema Milerovim riječima, podigli su broj stipendista s 10 na 15, kao i jednokratnu naknadu za svako novorođenče rođeno u 2017. godini sa 1.000 na 2.000 kuna. Za naredni period u pripremi imaju niz kapitalnih projekata baziranih prvenstveno na infrastrukturu.

– Kao značajnije projekte, od kojih su neki već prijavljeni na mjere Ruralnog razvoja, istaknuo bih gradnju Dječjeg vrtića u Špišić Bukovci, kanalizaciju u ostalim naseljima na području općine, asfaltiranje 14 km nerazvrstanih cesta, turističko-edukativni centar “Kuća čaja – oaza mira”, sustav navodnjavanja Đolta… – rekao je Hrvoje Miler naglasivši da je ovo samo jedan mali dio od planiranog jer se i dalje nastavlja i ulaganje u obrazovanje, a u planu su značajna ulaganja u zdravstvo, ali i ostale segmente koji će značajno utjecati na kvalitetu života svih stanovnika općine. (hdz-vpz.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content