Izaslanstvo Hercegbosanske županije obišlo Sustav navodnjavanja Kapinci-Vaška koji će uskoro biti otvoren

Izaslanstvo Hercegbosanske županije u kojem su bili: Robert Bagarić (predsjedatelj skupštine Hercegbosanske županije), Ivan Vukadin (načelnik Općine Tomislavgrad), zastupnici u Skupštini Hercegbosanske županije i ministri u Vladi Hercegbosanske županije te predstavnici gospodarstvenika i poslodavaca s tog područja, posjetili su Virovitičko-podravsku županiju. U prostorima Mjesnog doma u Sopju prezentiran im je sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška, jedan od najznačajnijih projekata Virovitičko-podravske županije, vrijedan 81 milijun kuna i koji pokriva 1.260 hektara navodnjavane površine i koji će se, nakon gotovo šest godina izgradnje, uskoro otvoriti.

U izaslanstvu Virovitičko-podravske županije su bili: Sanja Bošnjak (obnašateljica dužnosti župana VPŽ), Đuro Bukvić (načelnik Općine Lukač i predsjednik Udruge općina RH), Igor Andrović (pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Virovitičko-podravske županije). U ime domaćina, goste iz Hercegbosanske županije, pozdravio je Josip Granjaš (načelnik Općine Sopje), kao i Berislav Androš, predsjednik Mjesnog odbora Sopje.

Uz prikaz osnovnih karakteristika sustava navodnjavanja, gosti iz Hercegbosanske županije obišli su i crpnu stanicu na lokaciji sustava navodnjavanja, a sa svim karakteristikama detaljno ih je upoznao županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”405290″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content