Obavijest policije o kontroli prometa tijekom utrke “Tour of Croatia”

U vremenu od 18 do 23 travnja u šest etapa, održati će se biciklistička utrka pod nazivom „Tour of Croatia“. Dana 18. travnja u 11.23 sata, kreće 1. etapa biciklističke utrke „Tour of Croatia“ sa startom iz Osijeka, a na područje Policijske uprave, virovitičko-podravske dolaze istoga dana oko 13.19 sati. Prvi dio etape biciklističke utrke, provoditi će se u normalnim uvjetima odvijanja cestovnog prometa, ali uz regulaciju prometa od strane policijskih službenika.

Utrka prolazi najprometnijim cestama ove policijske uprave odnosno državnim cestama DC-34 i DC-2, a na naše područje ulazi u naselju Čađavica i kreće se pravcem Čađavica-Slatina ( obilaznicom ) Sladojevci – Cabuna –Suhopolje – Virovitica ( prolazi kroz centar grada ) Korija – Lozan – Pitomača – Kladare i odlazi prema Đurđevcu.

Cijelom trasom kretanja na sporednim cestama i parkiralištima uz trasu kretanja bit će postavljeni redari i policijski službenici koji će u vrijem prolaska utrke zabraniti promet svih sudionika u prometu sa sporednih cesta, a na frekventnijim raskrižjima će biti postavljeni policijski službenici koji će promet prije svega teretnih, ali i drugih motornih vozila usmjeravati na ceste nižeg ranga.

Promet teretnih vozila i drugih motornih vozila etapno će se prema odluci i uz regulaciju policijskih službenika usmjeravati sa državne ceste DC-2 od pravca Pitomače na županijske ceste i usmjeravat će u naselju Lozan kroz naselja; Rogovac – Bušetina – Lukač ( kolac ) – Gradina – Suhopolje – Orešac – Vaška – Sopje – Slatina.

Predviđeno je da se utrka odvija cijelom širinom prometnice, uz neposrednu pratnju organizatora, kao prethodnica osiguranja nalazit će se 6 policijskih motociklista i kao zaštitnicu 1 službeno policijskog vozila koji će koristiti svjetlosne i zvučne signalne uređaje, a uz trasu kretanja kako smo naveli bit će postavljena redarska služba i policijski službenici.

Molimo sve sudionike u prometu da u navedenom vremenu ne koriste državnu cestu DC-34 i DC-2, odnosno da se u slučaju potrebe kreću cestama nižeg ranga, odnosno da ukoliko se i nađu na navedenim prometnicama u vrijeme nailaska utrke da postupaju po zapovijedima policijskih službenika koji će imati za obvezu da sva vozila koja dolaze u susret biciklističkoj utrci, isključuju iz prometa na sporedne prometnice ili parkirališta, odnosno ukoliko to bude nemoguće, tada će sva vozila biti blokirana na cesti od strane policijskih službenika i službenih motociklista organizatora dok biciklistička utrka ne prođe.

Također, molimo za pojačani oprez od strane pješaka posebno na pješačkim prijelazima kojima prolazi trasa kretanja kroz urbana naselja u gradu Virovitica i naseljima Suhopolje i Pitomača, odnosno molimo da se u vrijeme prolaska policijskog osiguranja i trkača ne koriste ovi prijelazi, a da se pješaci ne zadržavaju u neposrednoj blizini prometnice, jer se biciklisti-trkači pod osiguranjem kreću brzinom od oko 40 km/h i ne očekuju bilo kakve opasnosti na cesti.

Zahvaljujemo se na razumijevanju, te vas još jednom pozivamo na oprez u prometu, poštivanje prometnih propisa i zapovjedi policijskih službenika koji će osiguravati ovu utrku. (policija.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content