Odobrena sredstva za projektnu dokumentaciju za pristupne ceste na Virovitičkim jezerima

Grad Virovitica počeo je s izradom projektne dokumentacije za izgradnju pristupne ceste na Virovitičkim jezerima, a pomoć u realizaciji tog projekta stigla je i iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Ministarstvo je odobrilo sufinanciranje spomenutog projekta koji je Grad Virovitica prijavio na Javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalne pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu. Projektnu prijavu izradila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom.

Za projekt „Izrada projektne dokumentacije za izgradnju pristupne ceste na Virovitičkim jezerima“ odobrena su sredstva u iznosu od 30.000,00 kuna, a omogućit će izradu potrebne projektne dokumentacije kojom će se odrediti položaj, karakteristike, elementi vrijednosti i održavanja te opravdanost izgradnje pristupne ceste.

ribnjaci 44Desetljećima se je pričalo no nitko nije prikupio niti jedan papir za uređenje ovog virovitičkog bisera. Sam projekt uređenje Virovitičkih jezera u prvoj fazi predviđa uređenje prva tri jezera i okolnog područja što uključuje uređenje dječjih igrališta, sportskih terena, drvenih mostova, pješačkih staza, klupa, stolova, mjesta za roštilj, nadstrešnica te je nužno asfaltirati i cestu do trećeg ribnjaka kako ne bi to sve kvarili oblaci prašine, osobito u ljetnim mjesecima. Ipak cesta se dalje od trećeg ribnjaka ne planira asfaltirati kako bi se zadržao prirodni identitet rekao je vidno zadovoljan virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content