Proslava Uskrsa u crkvi sv. Josipa u Slatini

Mnoštvo vjernika okupilo se u župnoj crkvi sv. Josipa u Slatini na Vazmenom bdijenju kako bi proslavili dolazak Uskrsa, najvećeg Katoličkog blagdana. Bdijenje i i misno slavlje predvodio je vlč. Dragan Hrgić, župnik navedene župe. Vazmeno bdijenje započelo je paljenjem i blagoslovom vatre koja je bila naložena u blizini crkve i pripravom uskrsne svijeće na kojoj su urezana grčka slova alfa i omega, kao znak da je Krist početak i svršetak svega, te 2017. godina. Potom je župnik upaljenu uskrsnu svijeću unio u crkvu dajući pri tom plamen za svijeće vjernika.
Nakon bdijenja uslijedila je Služba riječi, čitanje svetopisamskih tekstova i pjevanje psalama, zatim krsna služba, blagoslov vode te slavljenje svete mise. Na samom kraju svete mise obavljen je blagoslov hrane.

Čestitajući vjernicima Uskrs velečasni Hrgić je naglasio: “nema ljepše i radosnije vijesti, nema ljepšeg blagdana nego li je Uskrs. Kaže Uskrs, i meni i tebi, nestat će strah iz tvojega života, nestat će patnja, nestat će borba, nestat će suza – ostat će radost i gledanje Boga licem u lice. A kad te Bog zagrli i kad si s njim zajedno nema više ni vremena, ni sati, ni minuta – nego vječnost, ono što samo možemo zamisliti, ljepota koju ne možemo riječima opisati, samo vjerovati i svakoga dana spremno iščekivati – iščekivati svoj Uskrs, iščekivati naš susret s našim pokojnima koji su se preselili na onu stranu Vječnosti dragome Bogu. U tim mislima želim vam svima, od najmlađeg do najstarijeg, sretan i blagoslovljen Uskrs!”

(www.icv.hr, žf; foto: Ž.Felbar)

[g-gallery gid=”403964″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content