Trgovačko društvo Herbarium d.o.o. Pitomača zbog širenja proizvodnje uskoro na novoj lokaciji

Načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić danas je u općinskoj vijećnici potpisao ugovor s predsjednikom Uprave Spider grupe iz Pitomače Denisom Nemčevićem o prodaji četiri parcele u Poduzetničkoj zoni Rakitka 1 u Kladarama.
Tom prigodom Željko Grgačić je istaknuo kako je potpisivanje ovog ugovora velika stvar za općinu jer će osim novog zapošljavanja u pitomačkoj poduzetničkoj zoni, u kojoj je za sada u tvrtkama koje u njoj posluju zaposleno stotinjak djelatnika, u realizaciji ovog kapitalnog projekta sudjelovati i građevinske tvrtke s područja općine. Inače, općina Pitomača u svojoj poduzetničkoj zoni s cijenom od 0,50 kuna po kvadratnom metru ima najnižu cijenu građevinskog zemljišta. Po tome je jedinstvena u Hrvatskoj pa se, prema riječima načelnik Grgačića, uskoro može očekivati i njeno proširenje.

IMG 2215

Prema riječima Denisa Nemčevića u okviru Spider grupe, vodećeg regionalnog proizvođača i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja te proizvoda na bazi ljekovitog bilja, nalazi se i Trgovačko društvo Herbarium d.o.o., čiji će se kompletni pogoni zbog širenja poslovanja tvrtke s dosadašnje lokacije koja je postala premala preseliti u ovu poduzetničku zonu.
– Zbog strateškog razdvajanja kompanije to je za nas veliki iskorak, posebice zbog širenja proizvodnih i skladišnih kapaciteta. Kao što je poznato u Spider grupi nalaze se pet tvrtki od kojih su dvije tržišno orijentirane. Osim toga, u Spider grupu, odnosno u Herbarium d.o.o. prošle godine je s 51 posto udjela ušao talijanski Everton, a upravljačka prava su podijeljena. Smatram da će ta mala kapitalna investicija uvelike utjecati na budući razvoj općine, pogotovo u smislu novog zapošljavanja i podizanja standarda njenih žitelja – kazao je tom prigodom Denis Nemčević.
Zadovoljstvo potpisanim ugovorom izrazio je i predsjednik Općinskog vijeća Damir Begović, koji je još jednom zahvalio obitelji Nemčević što svoje poslovanje zadržavaju na području općine i što novim zapošljavanjima potpomažu cjelokupnom gospodarstvu ne samo općine nego i cijele regije.
OPŠIRNIJE PROČITAJTE U NOVOM BROJU VIROVITIČKOG LISTA…

(www.icv.hr, zc; Foto: Z. Ciprijanović)

[g-gallery gid=”404245″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content