Tribina o pravilnoj primjeni sredstava za zaštitu bilja u Virovitici

Danas je u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, a u suradnji sa Virovitičko-podravskom županijom, Hrvatskom gospodarskom komorom – Sektorom za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo i Županijskom komorom Virovitica, u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održana tribina o pravilnoj primjeni sredstava za zaštitu bilja.

Cilj tribine bio je upoznati, sve korisnike sredstava za zaštitu bilja, s pravilnom primjenom i pridržavanjem uvjeta dobre poljoprivredne prakse u primjeni sredstava za zaštitu bilja.

Uvodno su o važnosti pravilne primjene sredstava za zaštitu bilja i evidentno podignutoj razini pravilnog korištenja istih govorili: direktor Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i viši stručni suradnik Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Središnjice Hrvatske gospodarske komore Dražen Miloloža.

IMG 0846 IMG 0850Predavanja su održali predstavnici Ministarstva poljoprivrede. O pravilnoj primjeni sredstava za zaštitu bilja govorio je voditelj Službe sredstva za zaštitu bilja Vlado Novaković, a o potrebi obavljanja redovitih pregleda strojeva za primjenu pesticida govorila je voditeljica Odjela za održivu uporabu pesticida Anamarija Bokulić-Petrić.

Zaključak je i apelira se na sve korisnike sredstava za zaštitu bilja, da u cilju zaštite zdravlja ljudi i općeg interesa, pravilno primjenjuju sredstva za zaštitu bilja.

Na tribini su prisustvovali predstavnici gospodarskih subjekata iz djelatnosti poljoprivrede, Savjetodavne službe, poljoprivredne inspekcije, OPG-ova i udruga s područja Virovitičko-podravske županije. (hgk žk virovitica, Anpo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content