Bošporijada u Sopju: Najbolji bošpor napravili su Marina i Tomislav Šantak

Jedan od programa obilježavanja Dan Općine Sopje je i Bošporijada koju je ove godine po drugi put organizirala Općina. Za natjecanje u kuhanju bošpora prijavilo se osam ekipa koje su za radoznale promatrače rado pokazivali vještine u spravljanju ovog jednostavnog, u ovom kraju cijenjenog jela. Najčešći osnovni sastojci bili su kuhani paradajz, mast, brašno, crvena paprika i sol. Za bijele varijante bošpora pored masti, brašna i soli još se koristio bijeli luk i rasol.

Stručno povjerenstvo, nakon kušanja svih uzoraka bošpora, najboljim je proglasilo onaj koji su skuhali bračni par Marina i Tomislav Šantak. Za nijansu su bili slabiji Pavica Androš, Mandalena Matić i Berislav Androš. Ekipa iz Vaške osvojila je treće mjesto a dobar bošpor su skuhale Dragica Zrno, Željka Matišić i Dubravka Dvojak.

Sav skuhani bošpor, s dodacima dimljenih specijaliteta, podijeljen je gostima, među kojima su bili i općinski i županijski dužnosnici.Druženje je nastavljeno uz glazbu uživo Sopjanskih bećara… (www.icv.hr; žf)

[g-gallery gid=”406282″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content