FOTO: Dvorac Janković u Suhopolju ponovno će zasjati starim sjajem: Ministar Tomislav Tolušić označio početak radova na rekonstrukciji

Nakon Hotela Kurije Janković u Kapela Dvoru, Virovitičko-podravska županija nastavlja s uspješnom pričom očuvanja i rekonstrukcije kulturne i povijesne baštine u svrhu razvijanja turističkih potencijala, ali i otvaranja novih radnih mjesta. Dvorac Janković u Suhopolju, koji je nekada bio perjanica razvoja ovoga kraja, a danas zjapi prazan i u ruševnom stanju, ponovno će, kroz godinu dana, zasjati starim sjajem.

dvorac jankovic 2016Naime, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić je, uz saborskog zastupnika Josipa Đakića, obnašateljicu dužnosti župana Sanju Bošnjak, ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica, županijskog pročelnika Igora Androvića te načelnika Općine Suhopolje Marijana Brleka, svečano označio početak radova na rekonstrukciji Dvorca u Centar za posjetitelje.

Svačanosti otvaranja nazočili su i zamjenik župana Igor Pavković, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, privremeni pročelnik u Gradu Virovitici Marijo Klement, ravnatelji županijskih tvrtki i institucija, županijski pročelnici…

MG 8521Ovo je drugi dvorac u vlasništvu Virovitičko-podravske županije koji je spašen od potpunog urušavanja, koji će biti obnovljen te u konačnici doprinijeti turističkom imidžu naše županije, a kojim se ujedno nastavlja iznimno dobra praksa privlačenja EU sredstava.
Rekonstrukcijom dvorca ostvarit će se suvremeni, moderni, multimedijalni izložbeni prostor koji će objediniti turističke, prirodne, kulturne, umjetničke, materijalne i nematerijalne znamenitosti i baštinu Virovitičko-podravske županije na jednom mjestu.

Tako će posjetiteljima biti pružene informacije i edukacija na jedan nov, inovativan način. U sklopu Centra za posjetitelje nalazit će se multimedijalni interaktivni izložbeni prostor, ugostiteljski sadržaj te smještajni kapaciteti kojima će se zaokružiti turistička ponuda općine Suhopolje i naše županije.

MG 8490Ukupna vrijednost projekta, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija, je 39.767.716,50, a doprinos EU sredstava je 33.419.096,67 kuna. Partneri na projektu su Turistička zajednica VPŽ, VIDRA, Gradski muzej Virovitica te Općina Suhopolje. Projekt je napisala Razvojna agencija VIDRA. Izvođač radova je Radnik iz Križevaca, nadzor provodi tvrtka CIP iz Virovitice, a autor arhitekture je tvrtka 3LHD d.o.o. iz Zagreba. (www.icv.hr, mb, foto: Matija R.)

MG 8504[g-gallery gid=”409519″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content