“Glasnici istine” na 3. memorijalnom ultramaratonu od Orašja do Tuzle

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“, Mario Kovač iz Virovitice, Goran Draksler i Željko Nikolić iz Slatine, otputovali su za Orašje gdje će 24. i 25.5. skupa s trojicom osječkih maratonaca trčati u dvije dionice 3. memorijalni ultramaraton od Orašja do Tuzle.

Inače, ovaj 3. Memorijalni ultramaraton organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba (čiji su ˝Glasnici istine˝dugogodišnji prijatelji ) prisjećajući se na ovaj način 25. svibnja 1995. godine i tragičnog događaja koji je obilježio Tuzlu, zločina poznatog kao “Zločin nad tuzlanskom mladošću” kada je, toga dana u 20.55 sati s planine Ozren, od strane srpskih snaga na poznato sastajalište mladih -˝Kapija˝, ispaljena granata koja je ubila 71 građanina Tuzle, prosječne starosti 24 godine, a ranila ih 150.

Prva dionica će se trčati 24.05 od Orašja do Srebrenika u dužini od 44 km, a druga 25.05 od Srebrenika do Tuzle od 36 km gdje će im se pridružiti članovi atletskog kluba Sloboda-Tehnograd iz Tuzle maratonci iz Atletskog rekreativnog kluba „Rekreativci“, kao i članovi Moto kluba “Kojoti” iz Srebrenika i Moto kluba “Geargrinder” iz Tuzle.

˝Glasnike istine˝ i sve sudionike ovoga maratona ove godine očekuje prijem kod čelnih ljudi u gradovima Orašju,Srebreniku i Tuzli. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content