Grad Slatina zajedno s potpornim institucijama prijavio 117 projekata u 2017. godini

Gradska uprave Grada Slatine održala je redovni koordinacijski sastanak između predstavnika Grada Slatine na čelu s gradonačelnikom Ivanom Roštašem i predstavnika gradskih potpornih institucija i ustanova u vlasništvu Grada. Na sastanku se raspravljalo o dosadašnjim rezultatima te o planovima za naredno razdoblje.

U 2017. godini Grad Slatina u suradnji s LAG-om Marinianis, GRAS-om, POU Slatina i TZ grada Slatine prijavio je 117 projekata.
Projektima su obuhvaćena područja iz kulture i umjetnosti, civilnog društva – jačanje udruga, turizma, osmišljeni su novi turistički i kulturni sadržaji. Na temelju analiza osmišljeni su novi programi obrazovanja, novi turistički događaji, umrežili su se novi dionici, omogućila nova zaposlenja, osnažila poljoprivredna gospodarstva te je predviđeno ulaganje u infrastrukturu i osnaživanje zajednice.

TZ grada Slatine zajedno s GRAS-om i Gradom Slatinom prijavila je 4 projekta usmjerena na jačanje turističke ponude i proizvode na turističkim nerazvijenim područjima (Poučne staze, Gastro godišnje doba, Visit Slatina, Slatina solar). Sudjelovala je na 2 projekta usmjerena na turistička događanja kao potpora udrugama koje su ih prijavile (XXIII Dani Milka Kelemena i Popišanac trail).

DSC 0749

POU Slatina zajedno s GRAS-om i Gradom Slatinom prijavila je 3 projekta, jedan je usmjeren na obrazovanje dok su 2 usmjerena na kulturu i sedmu filmsku umjetnost. Osmišljeni programi obrazovanja novi su na području grada Slatine, a uključuju: „Enologija-uključivanje u orginalni integrirani turistički proizvod“ te „Lokalna gastronomija na suvremen način“. Programima se želi ojačati turističko-ugostiteljski sektor kroz ponudu kvalificirane radne snage osnažena novim znanjima koja pridonose kvaliteti gastro ponude u gradu Slatini.

Projektima usmjerenim na kulturu poštuju se individualne potrebe sudionika, osmišljene su radionice u obliku individualnog i timskog rada. Važnost se daje razvoju socijalnih i radnih vještina kao i razvoj društveno kulturnih sadržaja i aktivnosti. Mladi će proći radionice tri kulture (film, kazalište, glazba), kao i radionicu “komunikacijske i organizacijske vještine” gdje će se poticati osobni razvoj, integracija u društvo, aktivno djelovanje u zajednici.
GRAS je radio na 11 projekata, od kojih je 1 u suradnji s TZ grada Slatine i 2 zajedno s POU Slatina dok je na svim projektima veliku potporu dao Grad Slatina. Radom na projektima surađivalo se s dionicima iz različitih djelatnosti, a prijavljeni projekti usmjereni su razvoju civilnog društva kroz radionice, edukacije, nova područja obrazovanja, osmišljavanju novih turističkih ponuda.

LAG Marinianis u 2017. godini prijavio je 92 projekta na mjere koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Trenutno provodi 11 projekata, a realizacijom istih dvije osobe su stalno zaposlene. Projekti su bili usmjereni na povećanje poljoprivrednih gospodarstava, podizanje višegodišnjih nasada, nabavu nove opreme, modernizaciju poljoprivrednih sustava, osnaživanje kapaciteta uključujući male, srednje i velike OPG-ovce.

Svi navedeni projekti ne bi mogli biti prijavljeni bez podrške Grada Slatine koji je bio aktivni dionik bilo kao nositelj projekta, partner na projektu ili kao podrška u razvoju i nastajanju ideja.

Grad je, osim navedenih, samostalno prijavio 10 projekata. Projekti su bili usmjereni na razvoj infrastrukture, uključujući rekonstrukciju cesta, sanaciju mjesnih domova, razvoj komunalnog gospodarstva, energetsku obnovu vrtića i jaslica, ulaganje u kulturna naslijeđa.

(slatina.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content